16 augusti 2023
20:15

Älvängens IK

Referat: Lerums IS (U) - Älvängens IK

Vid en seger hägrade serieledning men kvällen slutade i ett stort mörker. Inställningen till den här matchen var inte vad den borde vara. Motståndet var ett väl sammanspelat 08 lag och de var mycket hetare direkt från start. Efter 6 minuter står det 2-0 till Lerum och de målen ger vi bort. Med en sådan chockstart är det mycket svårt att få ordning på spelat och det är en orgie i felpass och felbeslut. Vi lyckas ändå få till en reducering till 3-1 innan halvtidsvilan vilket ändå var ett bra resultat för ÄIK då det kunde varit ännu värre. Andra halvlek mattas motståndarna, de orkar inte hålla upp sitt tempo från första halvlek och ÄIK är nu laget som för spelet och skapar chanser. Lerum är inne kontollerat i ÄIK:s straffområde 1 gång i andra halvlek och då blir det straff och 4-1. En sista kraftansträngning ger 4-2 efter en frispark och en mängd halvchanser, men tyvärr är avsluten inte som på träningarna. Totalt sett är det en gåva till motståndarna att komma ut på det lama sättet och låta ett flicklag styra matchen, vi ger bort 3 poäng och missar chansen att ta en trevlig serieledning.
Förhoppningsvis är det en nyttig läxa att sluta kolla tabeller och motståndarnas laguppställningar innan matcherna och istället fokusera mer på sin egen insats.

Lerums IS U-ÄIK dam 4-2 (3-1)
3-1 Ebba Sporrong assist Vilma Winberg
4-2 Amanda Gustavsson assist Sofia Larson
Varning: Anki Åsén